Fotoreportáž ze zimního plavání v Třebíči

V neděli 16. prosince 2012 se konala v pořadí již 3. ukázka otužování a zimního plavání pro občany Třebíče v řece Jihlavě. Protože letos byla řeka zamrzlá, bylo nutné připravit plaveckou dráhu již v sobotu.

V neděli nám počasí přálo a na obou březích řeky se shromáždily stovky diváků. Svítilo sluníčko, teplota vzduchu byla 4°C a voda pod ledem měla 1°C.  Na bezpečnost plavců dohlíželi záchranáři z Vodní záchranné služby v Třebíči.

V úvodu Zdeněk Mikoláš seznámil diváky s některými fakty a zajímavostmi o otužování. Potom už nastoupily třebíčské ženy, Zdeňka Mejzlíková, Kateřina Decknerová a zimní plavání si přišla vyzkoušet i Dana Pirochtová.

Po ženách se do vody vrhli i třebíčští muži – Vladimír Janoušek, Jan Bartík, Radek Koudela, Jan Uher, Petr Balík, Zdeněk Pilát, Libor Novotný a Jiří Zelený. Vyzkoušeli si také plavbu na ledové kře.

Po nich nastoupili plavci z jihlavského plaveckého klubu Axis, kteří předvedli ukázku toho, jak pomoci plavci v nesnázích.

Ukázka otužování se konala v rámci programu Třebíč – zdravé město. Zaplavat si přišel i místostarosta Pavel Svoboda, který se zúčastnil letos již podruhé.

Zajímavostí letošního ročníku byla účast tří manželských párů, kde se oba partneři věnují otužování.

Na závěr Zdeněk Mikoláš předvedl divákům jeden severský zlepšovák. V případě proboření mohou při opětovném vylézání na led podstatně pomoci dva velké hřebíky, které je ale nutné mít při bruslení připevněné na rukávech.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnout zde (tlačítko FS přepíná zobrazení na celou obrazovku, tlačítko SL přepíná automatické rolování obrázků).

Plavání Třebíč 16. prosince 2012 II. část

Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *