Mezi otužilci nechyběl herec Navrátil

Reportáž Jihlavských listů

Milovníci studené vody se sešli v neděli odpoledne na břehu řeky Jihlavy v Třebíči. Setkání otužilců se uskutečnilo podruhé v neděli 11. prosince v Třebíči. Do chladných vod ponořilo svá těla 26 osob ze Svojsíkova nábřeží a využily k tomu řeku Jihlavu.

V úvodu Zdeněk Mikoláš několik stovek diváků seznámil s významem otužování. „Takoví lidé nepotřebují nejen drogy, ale často ani doktora,“ zdůraznil.

 Do řeky Jihlavy nejprve vstoupili hosté, kteří do Třebíče přijeli z Jihlavy, ze Znojma a jeden nadšenec až z Prostějova. Po nich studenou vodu o teplotě jeden stupeň nad nulou okusily tři ženy na čele s pokořitelkou kanálu La Manche Danou Zbořilovou.

 Bohužel se akce nemohl zúčastnit sólista Národního divadla v Praze Richard Hahn, který musel absolvovat adventní koncert. Diváci ovšem o známou osobnost nepřišli.

Zcela nečekaně z druhé strany řeky, než byl oficiální přístup, se do vody vrhl třebíčský rodák Oldřich Navrátil. Stalo se to přesně měsíc poté, co se oženil, a jeho žena ho samozřejmě doprovázela. „Otužování se věnuji už od dětství, takže jsem s tím neměl žádný problém,“ svěřil se herec, který po výstupu z vody v plavkách rozdával úsměvy, podpisy a ochotně se nechal se zájemci fotografovat. Nebyl jediným překvapením, otužilství prokázal i třebíčský místostarosta Pavel Svoboda a lékař kožních onemocnění Pavel Havelka.

Na závěr se do vln vydali třebíčští otužilci. Nechyběl mezi nimi nestor otužilců na Třebíčsku Ladislav Janoušek z blízkých Kožichovic. Otužilci ukázali, jak se dá pomoci kamarádovi, kterému docházejí při plavání síly. Mezi Třebíčáky se objevila i jedna žena, Zdeňka Mejzlíková, manželka mistra světa, známého závodníka a veterána v kvadriatlonu Petra Mejzlíka. „U této ženy je obdivuhodná skutečnost, že po výstupu z vody má stále teplé ruce,“ konstatoval Mikoláš. Ten následně celou akci ukončil s přáním, aby se všichni zase sešli v roce příštím.

Autor: Antonín Zvěřina
Štítky , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *