Předvánoční koupání v Třebíči 21. ledna 2013

V sobotu 21. prosince 2013 proběhla již tradiční ukázka otužileckého plavání na Svojsíkově nábřeží v Třebíči. Kromě pořádajících Ledních medvědů se v řece ukázali i třebíčští Lední mroži, otužilci z jihlavského klubu Axis, otužilci ze Znojma. Diváci mohli vidět i českou rekordmanku v pobytu v ledové vodě Alžbětu Pourovou z Prahy, jejíž mistrovský výkon činí 57 minut, ale při tréninku vydržela i neoficiálních 73 minut. Dále Zdeněk Mikoláš na břehu vyzpovídal devatenáctiletou Anetu Lokajovou z Brna, která loni překonala kanál La Manche ve výborném čase 10 hodin a 27 minut. Velké uznání obecenstva sklidil teprve devítiletý Daniel Stoklásek z Jihlavy, který v doprovodu svého dědy Miroslava Haranta-Pechy přeplaval řeku napříč. To byl při teplotě vody 0°C jistě vynikající výkon. Překvapením i pro organizátory byl příchod třebíčského rodáka herce Oldřicha Navrátila, který nás přišel podpořit již podruhé.
I když počasí nebylo úplně ideální, plavci i diváci si akci užili, MUDr. Pavelka se dokonce nechal strhnout a vrhl se do vody také.
Můžete si přečíst i další reportáže, které vyšly v médiích – iDnesČeský rozhlasrozhovor s Anetou Lokajovou v Horáckých novinách, České noviny.

 

Plavání Třebíč 21. prosince 2013

 

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *