Sezóna 2010 – 2011

První společnou akcí „Zimního plavání“ byla účast tří našich členů 30. října 2010 na rybníku Pávov u Jihlavy, při teplotě vody 5,5 °C ve složení: Vladimír Janoušek, Ing. Jan Bartík, Zdeněk Mikoláš

Zleva Vladimír Janoušek, Ing. Jan Bartík, Zdeněk Mikoláš

Poté následovaly další akce, na kterých se zejména Ing. Jan Bartík umísťoval na předních místech. Avšak zatím největší výkon podal na nesoutěžní akci v Praze dne 12. prosince 2010, kde přeplaval při teplotě vody 1,5°C a v celku v silném proudu Vltavu ze Smíchovského nábřeží na Výtoň a zpět, což je u začínajícího zimního plavce obdivuhodný výkon.

Od jara do podzimu nebyl už pro nikoho, kdo absolvoval zimní koupání, otužování žádný problém.

V září se objevuje další zájemce, který reaguje na náborový článek v Horáckých novinách, ing. Jan Bartík, který se později projeví jako velice dobrý plavec. Ve stejném období přichází i několik dalších zájemců, kteří však z různých důvodů, mnohdy však po poznání že voda s prohlubujícím se podzimem studí, zase odcházejí. Rozhodně to není jako např. při náboru fotbalistů.
Jinak náborový článek otiskl v novinách další náš člen, redaktor Horáckých novin Jan Uher, který nejenom že stál u samého zrodu s fotoaparátem, ale vyzkoušel si ledovou koupel na vlastní kůži.

 

Březen 2010 – Mikulovice
Přichází další zájemci a není to nikdo jiný než Petr MEJZLÍK, několikanásobný vítěz a sportovec roku na našem okrese, se svojí manželkou Zdeňkou.

Začátky otužování „Únor 2010 – Markovka“
Na těchto počátečních fotografiích chybí pan Vladimír Janoušek z Kožichovic, který se otužováním v těchto místech zabývá už 20 let.

Otužilec Zdeněk Mikoláš

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *